Mit csinálok dúlaként?

Engedjétek meg, hogy röviden írjak arról, hogy miben tudlak segíteni dúlaként. 
A felsoroltakról egyéni igények, megállapodások mentén tudunk egyeztetni.

🌷Ítélkezésmentesen, értő figyelemmel hallgatlak (online vagy személyesen) akkor, amikor hozzám fordulsz egy kérdésben, megosztod gondolataidat a várandóssághoz, szüléshez, gyermekágyas kérdésekhez kapcsolódóan. 
🌷Ott támogatlak, ahol Te jársz, ahol Ti jártok. 
🌷A várandósság során, az általad, általatok hozott kérdések mentén ismerlek meg, igyekszem rálátni azokra az örömökre, személyes erősségeitekre, lehetőségeitekre, az esetleges gátlásokra, félelmeitekre, amelyek Veletek lehetnek ebben az időszakban és hathatnak a mindennapok történéseire. 
🌷Felkészítelek arra, hogy a lehető legnagyobb legyen az önmagadba vetett hited édesanyaként, édesapaként és bízz magadban, hogy ösztönösen is jó döntéseket hozol a családotok érdekében. 
🌷Segítek abban, hogy fel tudjatok készülni a párkapcsolat, a család dinamikájának változásaira. 
🌷Támogatlak abban, hogy ha testvér érkezik, akkor a nagyobb gyermek számára milyen tevékenységeket érdemes előtérbe helyezni az érzelmi biztonsága megteremtése érdekében.
🌷Segítek abban, hogy informált döntések birtokában találkozzatok azokkal a szakemberekkel,  kísérőkkel, akikre rá tudjátok magatokat bízni ebben a kiemelten fontos időszakban. 
🌷Támogatlak abban, hogy lássátok az egyes beavatkozások előnyeit, hátrányait, megismerjétek az informált döntés kérdéseit. 
🌷Segítek abban, hogy felismerjétek az aranyóra fontosságát. 
🌷Szülésed előtt szívesen támogatlak abban, hogy a várandósságot lezárjuk egy szép szülésrebocsátó ünnep keretében.
🌷A szülés előtti időszakban éjjel-nappal készenlétben vagyok a várandósság 37. hetétől kezdődően. Ilyenkor folyamatosan elérsz a telefonomon, és amikor eljön az ideje, a vajúdás idején személyesen is kapcsolódunk.
🌷A vajúdás és a szülés idején folyamatos (személyes) társas támaszt biztosítok számotokra, érzékeny figyelemmel, teljes szeretettel vagyok Mellettetek. Ilyenkor a pozitív megerősítések, az illóolajok, az ennivaló és innivaló kínálása, a számotokra jó testhelyzet megtalálása, a félelmek, aggodalmak meghallgatása, a halk zene, fények, illatok is helyet kaphatnak. Veletek vagyok a kisbabátok születését követően, az aranyóra végéig.
🌷Dúlaként, önkéntes szoptatási segítőként támogatlak abban is, hogy mi fontos ahhoz (lelkileg és testileg, táplálkozásban is), hogy a szoptatás békés, nyugalmat, összetartozást jelentő gondozási, táplálási élmény legyen, amely hatással van a hormonokra, a kötődésre is. 
🌷Segítek a gyermekágyas időszakra való felkészülésben, hogy előre tudjatok abban is tervezni, hogy kitől és milyen módon kértek, kérhettek segítséget.
🌷Ha jól esik, a közös utunkat egy szép ünneppel keretezhetjük, zárhatjuk.
🌷Dúlaként nem döntök az édesanyák, családok helyett sosem. 
🌷Dúlaként olyan megtartó, biztos pont szeretnék lenni a családok számára, akivel gondolataikat, érzéseiket megoszthatják és tőlem ott kapnak támogatást, ahol éppen az úton arra szükségük van.
🌷Mindezek mellett több olyan szakemberrel állok kapcsolatban (dúla, családterapeuta, aromaterapeuta, szülésznő, szülész-nőgyógyász, szoptatási tanácsadó, bába, pszichológus, gyógytornász) akik a dúlai kompetenciahatárokon túl ívelő kérdésekben tudnak segíteni. 

🦋

Szeretettel várlak, ha úgy érzed, tudlak Téged kísérni vagy köszönöm, ha megosztod azokkal, akiknek ez most időszerű az életében. 

Szeretettel: Dóri