Vélemények

„VBAC-re készülve második babámmal találtam rá Dórira. Asszonytársat kerestem és a személyében meg is találtam maximálisan. És nem csupán azt, hanem remek szakembert, partnert, barátot… minden rezdülésemet érezte, minden idegszálával ránk koncentrált. Elképesztő odafordulása, intuíciói a másik felé kiemelkedő tulajdonságok.

Dóri, neked ez a sorsod, a hivatásod, hogy segíts és terelgess, miközben tökéletes kiegyensúlyozottsággal, sziklaként vigyázol ránk.

Nem tudok elég hálás lenni… köszönöm! 🤍💜💛❤️💚🧡

„VBAC-re készülve úgy éreztem, hogy szükségem lenne még egy kis személyes támogatásra, hogy – a könyveken és a kismama jógán túl is – felkészült legyek, ha eljön a szülés, születés ideje. Dóri nagyon együttérző és figyelmes volt végig, nem csak a személyes beszélgetések alkalmával, hanem két találkozás között is érdeklődött, tartotta a kapcsolatot velem – és alkalom adtán a lelket is bennem. Elérhető volt, amikor segítségre, támogatásra volt szükségem, ami sokat jelentett. Nagyon jólesett, hogy úgy hallgatott meg és segített, ahogy nekem jó, nem ahogy ő gondolta, hogy „kell” – valóban figyelte, mire van szükség. Sok-sok jó dolgot tudnék még írni, röviden: nagyon örülök, hogy Dórival találkozott az utunk, és hálás vagyok azért, amiért ott volt velem, velünk ebben az érzékeny időszakban. 🥰

„Már egy ideje terveztem, hogy megírom tapasztalataimat Dóri „munkásságát”(idézőjelben, mert neki ez a hivatása, szíve, lelke benne) illetően. Nem hiszek a véletlenekben, már a várandósságom elején is kerestem dúlát, valahogy mégsem sikerült megtalálnom… Aztán hamar gyorsan az utolsó trimeszterben találtam magam, továbbra is dúla nélkül.
Elkeseredettségemben, félelmemben egy általam kedvelt csoportban ventilláltam, s egy kedves tag, felajánlotta, hogy segít nekem a keresésben. Így történt meg, hogy megérzés alapján, több jelentkező közül, csak Dórit kerestem meg.
A mi vágyunk egy sikeres, gyógyító VBAC volt, háborítatlanul, indokolatlan beavatkozásoktól mentesen. Nagyon szerettünk volna a férjemmel itthon vajúdni, s ahhoz megfelelő támogatást kapni.
De nem csak a vajúdás támogatásához, hanem gyermekünk felügyeletére is szükségünk volt valakire, aki itt marad míg érkezik hozzá családtag, barát stb.
Aztán, egyre jobban aggasztott ez a kérdéskör, hiszen nem tudtuk előre, mikor indul el a kislányunk a világ felé, illetve mennyi idő alatt.
Dóri megnyugtatott, hogyha úgy érzem biztosnak, szivesen marad végig a nagyobb gyermekünkkel, amíg a férjem haza nem ér. Hatalmas terhet emelve le ezzel a vállamról.

Lehet elcsépelt, de abszolút kijelenthető, hogy tiszteletbeli családtagként tekintünk rá, aki rengeteget adott nekünk az útra, amin apró lépésekkel indultunk. Tudtuk és vágytuk a célt, de hiszem, hogy az a megerősítés, amit nem csak lelkileg, de emberileg is adott a kapcsolódásaink során, tette kerekegésszé a mi történetünket, s nélküle közel sem biztos, hogy sikerült volna.
Dórit nem csak, hogy ajánlom, de receptre írnám fel, az összes várandós kismamának, de azoknak is, akik még csak tervezik a családalapítást.
Megbízható, empatikus, kedves, figyelmes, végtelenül türelmes, pozitív és valahogy mindig tudja mikor és mit érdemes kérdezni, mondani. 😊

„Dóri hihetetlen empátiáját csak a szaktudása múlja felül. Bármilyen kérdésre képes nyugodtan, megértéssel és kompetensen válaszolni a nap minden órájában. Hatalmas segítség mindenkinek, aki hozzá fordul.”

„Nagyon jó volt Dórival a közös munka. Jól esett, hogy a kapcsolódásaink között is többször érdeklődött, hogy vagyunk. Mindig mindenre odafigyelt, jó kérdéseket tett fel, könnyű volt vele a beszélgetés. És bár a szülésem kísérését nem tudta vállalni, végig jelen volt, és támogatott, amiben éppen szükségem volt rá. Dóri dúlai gondoskodását jó szívvel ajánlom bárkinek, aki úgy érzi, hogy a várandóssága alatt jól jön neki egy társ, aki tudja segíteni, és támogatni ezalatt a csodálatos út alatt.”

„Dóri munkásságát már egy ideje figyelemmel kísértem, tudtam, hogy mi egyszer kapcsolódni fogunk a jövőben. 2022 őszén, második várandósságom idején hozzá fordultam, hogy segítségével feldolgozhassam a korábbi traumatikus szülésélményt és gyermekágyi időszakot. A legjobb döntés volt!
Őszinte figyelemmel, mély együttérzéssel, támogató-feloldozó mondataival és szuperül irányított kérdéseivel nagy érzelmi csomagot, sok emléket tettünk helyre. Ezután hasznos meglátásokkal, tanácsokkal segített, hogy a VBAC tervemet magabiztosan, hittel és bátran véghez vigyem!
A várandósság és gyermekágy heteiben nagy kincs, hogy valaki rendszeresen érdeklődik, törődik, bíztat. Csodás ajándékokkal lepett meg engem és incifinci újszülött VBAC babánkat!
Szeretettel ajánlom Dórit, hiszen szívvel-lélekkel mélyen ott van minden kapcsolódásában!
Hálás köszönet Neked az egész család nevében.”

„Mindenkinek szeretettel ajánlom Dórit, aki nem csak személyes varázsával, kedvességével és gondoskodásával kíséri az anyukát a terhesség alatt, vagy a gyermekágyas időszakban, de naprakész és « evidence based » szakmai tudásával is segít, támogat, megtart. Figyelme, jó szándékú és jól célzott kérdései segítenek együtt gondolkodni, együtt haladni ezen a szép, de néha nehéz úton és megoldást találni, ha szükséges, támogató mondatai pedig segítenek önbizalmat adni ahhoz, hogy megtaláljuk a számunkra legmegfelelőbb megoldásokat, vagy egyszerűen csak anyukaként mi is megkapjuk azt a gondoskodást, amire ebben a gyermekágyas időszakban szükségünk van. Köszönöm Dóri!”

„Abban a szerencsés helyzetben lehettem, hogy Dórit korábban megismertem, mint ahogyan dúla lett. Első találkozásunk alkalmával csodálattal néztem, hogy mennyi kedvesség, szeretet és őszinteség árad belőle. Amikor megláttam, hogy dúlai hivatást választ, nem volt kérdés számomra, hogy második gyermekemnél az ő segítségét kérem.
Dóri egy csupaszív ember, aki támogat, elkísér és őszintén érdeklődik irántad. Mindig tudtam rá számítani, bármit kérdeztem, válaszolt. Orvos választástól egészen a gyermekágyas időszakig mindent átbeszéltünk. Mindig megnyugtatott és sosem hagyott támogatás nélkül. Nem lehetek elég hálás, hogy elkísért az utamon és lehetővé tette ő is, hogy egy csodálatos megtartó és szeretetteljes, meghitt gyermekágyas időszaknak nézzek elébe. Szeretettel ajánlom mindenkinek!”

„Tiszta szívből ajánlom minden kismamának és leendő apukának, hogy a várandósság során Dóri kísérje őket dúlaként!🙏🙂

Dóri lelkesedése, kedvessége, pozitív gondolatai és persze szakmai felkészültsége is elképesztő. Férjemmel nagyon élveztük a közös felkészülést és beszélgetéseket. Külön köszönjük, a rengeteg ajánlást, könyvet, hasznos holmit, amiket kaptunk. Mindig meglepett minket valami széppel, finommal… szóval tényleg dúlai gondoskodásnak éltük meg az együtt eltöltött időt!”

„Már az első találkozó legelején éreztem, hogy jó helyen jarok. Dóri mindig őszinte nyitottsággal fordult felém, elképesztően nagy nyugalommal, szeretettel igyekezett bátorítani, akármikor kerestem meg – a szülés előtt vagy a gyermekágy alatt. Csodálatos VBAC élményben volt részem, az erre való felkészülésben és a kórházban töltött napok alatt a legjobb mankókat kaptam Tőle!!
Szívből ajánlom, fantasztikus dúla!”

„Dóri nem csak remek dúla, szakember, de csodálatos ember is, akivel minden egyes konzultáció szeretetben és ránk szabott információkban gazdagon telt ❤

Bármikor kérhettem segítséget, kérdezhettem, mindig segített, biztató szavaival tartotta bennem, bennünk az erőt, hogy végig tudjuk csinálni ezt a sokszor nehéz utat. Tájékozottan, felkészülten, a legrelevánsabb könyvek, források, weboldalak, lelki és testi feltöltődési formák ajánlásával gazdagon vágunk neki a szülés-születés élményének és én és a férjem is tudjuk, hogy Dórihoz bármikor fordulhatunk segítségért a kislányunk születése után is, ami elképesztően megnyugtató számunkra. Hálásan köszönünk Neked mindent, Dóri!”

„Drága Dóri kísérte végig a várandósságomat a második 🌈 babánkkal. Hihetetlenül sokat jelentett, hogy a rengeteg tanács és támogatás mellett segített megfogalmazni a valódi céljaimat. Segített megtalálni a fókuszt akkor is amikor épp nagyon össze voltam zavarodva. Mellette megtaláltam az utamat anyaként és kismamaként egyaránt. Támogatást kaptam abban is hogy fel tudjam dolgozni az előző szülésélményemet. Most VBAC-re készültünk de a végén sürgősségi császármetszéssel jött világra a kislányom. Rengeteget dolgoztunk rajta hogy ha így alakul, el tudjam fogadni. Így most teljes elfogadással, szépen csendesen, boldogan, hiányérzet nélkül kezdtük a gyermekágyas időszakot. Nekem rengeteg terhet vett le a vállamról az hogy irányítottan tudtam valakivel beszélni aki megfelelő kompetenciákkal rendelkezve támogatott a felkéSZÜLÉSben. Mindenki édesanyának kívánok egy Dórit!”

„Mindig azt éreztem a beszélgetéseink során,hogy Dóri minden receptorával figyel rám. Mélyen átérzi azt,amit elmondok neki, és olyan jól megérzi,mi a jó kérdés,mondat, ami előrevisz engem a gondolkozásban. Egy nagyon biztonságos,szeretetteli közeget teremt,amiben szabadon elmondhatok bármit. A szülésemmel kapcsolatos nehéz érzéseimet is át tudtam vele beszélni,ami segített a dolgok elfogadásában,elengedésében. Köszönöm!”

„Dórival első várandósságom alatt ismerkedtem meg. Sajnos a pandémia miatt személyesen nem tudtunk találkozni, de ennek ellenére, online kapcsolattartással is óriási segítség volt.
Végig támogatott a várandósságom alatt és azóta is tartjuk a kapcsolatot.
A kérdéseimre mindig teljeskörű választ adott és úgy érzem hogy általa felkészültebben indultam neki a szülésnek, illetve a gyermekágyi időszaknak.
Mindig jól esett és megnyugtató volt vele beszélgetni, szívből ajánlom mindenkinek.”

„Dórival 2020. januárjában találkoztam személyesen a dúla képzésen. Utána derült ki, hogy a szívem alatt hordom a Szivárvány Babánkat, így én akkor nem képződtem tovább, de Dóri igen. Dórival kibontakozott egy mély és tiszta szeretet kapcsolat, ami sokat segített abban, hogy a várandósságom alatt nyugodt és kiegyensúlyozott tudjak maradni. Folyamatosan kapcsolatban voltunk és mindig volt egy jó szava, ami átbillentett, amitől pozitívan tekintettem előre, a szülésre, a gyermekágyas időszakra. Ha voltak is nehézségeim, általa hamarabb kijöttem ezekből a béklyókból. Ítélkezés nélkül fordult és fordul felém mindig. Csodálatos NŐ, dúla, anyatárs! Aki Hozzá fordul biztos lehet benne, hogy biztonságra, szeretetre és békére lel, nyugodtság sugárzik Belőle! Áldás! Keressétek!”

„Nagyon jó volt Dórival a közös munka. Jól esett, hogy a kapcsolódásaink között is többször érdeklődött, hogy vagyunk. Mindig mindenre odafigyelt, jó kérdéseket tett fel, könnyű volt vele a beszélgetés. És bár a szülésem kísérését nem tudta vállalni, végig jelen volt, és támogatott, amiben éppen szükségem volt rá. Dóri dúlai gondoskodását jó szívvel ajánlom bárkinek, aki úgy érzi, hogy a várandóssága alatt jól jön neki egy társ, aki tudja segíteni, és támogatni ezalatt a csodálatos út alatt.”

„Mindenkinek ajánlom Dórit, nagy szeretettel! 💓 Bármikor jött hozzánk, mindig megnyugvást hozott, akkor is ha nem tudtuk a helyzetet maradéktalanul megoldani. 😊🙏 Ami azért hozzáteszem, nem fordult elő gyakran!
A mi életünket megkönnyítette és elviselhetőbbé tette, az első pár hónap nehézségeit!
Bátran kérjetek tőle segítséget és támogatást! Nem fogtok csalódni.”

„Dórival még a második babámmal való terhesség alatt ismerkedtem meg egy VBAC csoportban. A terhességem utolsó heteit vele töltöttem, sokat beszélgettünk és segített nekem lelkileg, küldött nekem motiváló videót/hangfelvételt.

Amikor beindult nálam a vajúdás boldogan szóltam neki hogy jönni fog a babám. Így amennyire tudtam neki néha válaszolni írtam neki hogy mi a helyzet velünk. Sajnos a szülésem nem úgy végződött ahogyan azt elterveztem. De ő ebben is meghallgatott és segített nekem, legalábbis próbált. Végtelenül kedves és mindig gondol az emberre ír nekem hogy mi a helyzet velünk érdeklődik a gyerekek felől. Bármi gondom van számíthatok rá, írhatok neki, kiönthetem a lelkem. Nagyon megkedveltem. És hogyha lesz egy 3 babánk akkor szeretném hogyha ő mellettünk lenne. Hiszen az ő pozitív nézete az én negatív nézetem mellé nagyon jó párosítás😊 Szóval köszönöm neki a múltban és a jövőben felém tanúsított kedvességét.”